Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

 

   Disclaimer

Powered by Databel

10 oktober 2019: Een reis naar Spitsbergen, lezing door Abe Maaijen

  

De lezing is een foto reisverslag van de -mede door Vogelbescherming Nederland- georganiseerde bootreis met het schip de Plancius. Abe neemt ons mee op reis vanaf het vertrek in Vlissingen over de Noordzee naar het bekende vogelringstation Fair Isle.

 

Via foto’s en de toelichting erbij kunnen we genieten van het leven in, op en boven zee. Zowel van de vele vogels als van het waterleven o.a. zee-zoogdieren als orka's walvissen en zeehonden. En de IJsbeer.

 

Abe Maaijen is nog verre familie van Jan Mayen. Voor Abe was dan ook een van de hoogtepunten van de reis het bezoek aan het eiland dat door deze oud voorvader van hem is ontdekt.

 

De fotoreis wordt vervolgt via de Noordelijke IJszee , waar we tussen ijsschotsen de Groenlandse walvis ontmoeten. In de omgeving van einddoel Spitsbergen krijgen we de gewone en de blauw vinvis te zien.
Voor het aanmeren in Longyearbyen bezoeken we visueel een kolonie walrussen.
Op Spitsbergen heeft Abe nog zes dagen in een tentje op de camping gestaan en mooie foto’s gemaakt van de vele vele vogels, dieren, planten en landschappen.

 

Kom op 10 oktober 2019 in gemeenschapscentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2 in Breda genieten van de mooie opnames van zowel vogels, zoogdieren, vissen en landschappen.
Aanvang 20:00 uur.

 

Zowel leden als niet-leden zijn welkom, de toegang is gratis

 

 

    

 

 

 

 

Terug...

^ Naar boven