Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

 

   Disclaimer

Powered by Databel

19 februari Stadsvogels tellen in Breda en omgeving (MUS-cursus)

Let op: Voor deze bijeen komst moet u zich aanmelden bij Fred Pardoel via cursussen@westbrabantsevwg.nl 

 

Het Meetnet Urbane Soorten is hét ‘citizen science' telproject van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij relatief eenvoudige tellingen in dorpen en steden weten we hoe het met stadsvogels gaat. Jelle Abma, werkzaam bij Sovon, vertelt op woensdagavond 19 februari meer over de resultaten en hoe je mee kunt doen.

 

Geen leefgebied van vogels is zo veranderlijk als het stedelijke gebied. Plantsoenen verdwijnen, nieuwe woonwijken verschijnen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor vogels in dorpen en steden. Sinds 2007 voert Sovon, MUS-tellingen uit. Het doel is om meer informatie te verzamelen over de aantalsontwikkeling en verspreiding van algemenere stadsvogels, zoals de Huismus, Gierzwaluw en Merel. MUS is door zijn opzet een eenvoudig en weinig tijd kostende methode om vogels te tellen.

Een telling kost maximaal twee uur. Als je de stadsvogels op zicht en geluid kunt herkennen, kun je meedoen.

 

Doe mee
Op de avond bespreken we de verschillende vogelsoorten die geteld worden: hun gedrag, geluid en typische kenmerken. Ook leggen we de methode precies uit en de resultaten tot nu toe. In en rond Breda zijn nog niet veel mensen die vogels in de stad of omgeving tellen. Met deze avond willen we meer tellers motiveren om vogels te tellen in en rond Breda. Er is ook uitleg over het invoeren van de telgegevens in Avimap en over de online cursus.

 

Waar en wanneer?

De MUS-avond is op woensdag 19 februari van 20.00-22.00 uur in De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, 4826 EP Breda. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De koffie en thee staan klaar.

 

Aanmelden voor de avond kan bij Fred Pardoel - cursussen@westbrabantsevwg.nl 

                                     

 

MUS-teller  

MUS-teller tijdens de avondtelling –  foto: Peter Elkelder

  Gierzwaluw - foto: Harvey van Diek - Sovon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Laatste aanpassing 29-1-2020)

 

 

Terug...

^ Naar boven