Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Nieuwjaarsquiz 2020

 

 


We leven in een tijd waarin tradities ter discussie staan. Een traditie waarover geen discussie hoeft te bestaan is de vogelquiz tijdens de nieuwjaarsreceptie van de West Brabantse VWG.

 

Bijna 70 leden kwamen donderdag 9 januari naar de Wegwijzer om elkaar een goed nieuwjaar toe te wensen. Na de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter Bert van de Haar (ook een traditie) startte de vogelquiz onder het genot van een drankje en een hapje. De quizmaster, John Frijters, had een leerzame quiz voorbereid met vragen die ons vogelaars danig op de proef stelde.

De afstand die een gierzwaluw in zijn leven vliegt werd door sommigen overschat; zestig keer naar de maan op en neer haalt het beestje niet. Het was “slechts” zes keer. Uiteraard kwam vanuit de zaal de vraag hoe oud die gierzwaluw was.
Kijken we nu naar een notenkraker of een juveniele spreeuw? Dat was een instinker, het was een “gewone” spreeuw.
Zien we nu een havik of een sperwer vliegen? Dat blijft voor een aantal vogelaars altijd weer lastig, voor een aantal weer een makkie. Deze herkenden onmiddellijk de sperwer en wezen op de kenmerken waar je op moet letten.

 

Maar hoe krijg je het bedacht: het gewicht van munten uitzetten tegen het gemiddelde gewicht van vogels en dan aangeven welke vogel correspondeert met welke munt.

 

 

   

 

Henriette Huijgens had als eerste het goede antwoord en had de eer de gouden veer in ontvangst te nemen.
Het was een gezellige en leerzame avond. Met dank aan de organisatoren!

 

Laten we vooral deze traditie voortzetten.

JanWillem Wijnhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Terug...

^ Naar boven