Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Watervogeltellers gezocht!

   

Al jaren doen veel leden van onze vogelwerkgroep mee aan de watervogeltellingen, maar er zijn wat telgebieden vrijgekomen. We zoeken nieuwe enthousiaste tellers!

 

Van september tot april wordt iedere maand in verschillende gebieden gekeken welke watervogels daar zitten (iedere maand het weekend of andere dag dichtst bij de 15e). De watervogeltellingen zijn geschikt voor beginnende vogelaars, en een leuke manier om ook in de herfst en winter een vast rondje in de buurt te doen dat bijdraagt aan het vogelonderzoek van SOVON en de Provincie.

 

Fuut - Foto Laurie Rijsdijk

 

 

Namens de vogelwerkgroep hebben wij een groot gedeelte van de gebieden van West-Brabant onder onze hoede, er is dus vast een telgebied in de buurt van uw woonplaats te vinden. Op het kaartje is te zien dat er voornamelijk rond Breda, Oosterhout en Zevenbergen telgebieden beschikbaar zijn. Bij interesse of vragen, neem contact op met de bio-secretaris; bio-secretaris@westbrabantsevwg.nl. Die kan meer informatie geven over de gebieden en helpt je graag verder. Waar gewenst kan er ook een keer meegelopen worden met ervaren tellers om je op weg te helpen.

 

Ook kun je op de site van SOVON vogelonderzoek meer lezen over de watervogeltellingen; https://www.sovon.nl/nl/watervogels

 

 

 

 

 

 

(Datum laatste wijziging 24-09-2021)

 

 

Terug...

^ Naar boven