Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Zeeland: Tholen / Sint-Philipsland / Klein Beierpolder

 

Bij deze excursie worden een aantal natuurgebieden op Tholen en Schouwen-Duiveland bezocht. 

 

De Philipsdam is van noord naar zuid een langgerekt natuurgebied. Aan de kant van het Krammer-Volkerak is het water zoet met kans op: brilduiker, wintertaling, kuifeend, fuut, pijlstaart rotgans, smient, zeearend, zilverreiger, geoorde fuut.

Aan de overkant van de weg ligt het Slaak zoals de kreek heet, hier is het water zout.

Dit maakt de Philipsdam tot een uniek natuurgebied waar de werelden van zout en zoet water slechts door een autoweg gescheiden zijn. Hier is het ook altijd feest voor vogelaars, vooral bij laag water. Dan vallen grote delen van het Slaak droog en foerageren vele vogels op slikken, zoals: scholekster, tureluur, bonte strandloper, wulp, groenpootruiter, grutto, rotgans.

 

In het Rammegors is sinds 2016 het getij hersteld en ontwikkeld dit natuurgebied zich tot een fraai stukje kwelder. Eb en vloed hebben weer vat op dit stukje Zeeland. Voor 2014 was het weiland met veel begroeiing en een grote zoetwaterplas, je kon er toen veel zangvogels horen en zien. Dat alles ging verloren, wat terugkeert is niet minder indrukwekkend: authentieke Zeeuwse natuur.

 

Het Stinkgat is een klein natuurgebied op het eiland Tholen met een vogelkijkscherm. Je kunt er vaak honderden brandganzen zien in de omringende weilanden.

 

 

 

Voor wie: Alleen voor leden; Maximaal aantal deelnemers: 20 (5 auto's, 4 personen per auto)

Excursie

begeleiding:

Martin van Leest
Wanneer: Zaterdag 16 oktober 2021
Tijd: 09:30 uur - 16:30; hele dag (excursie met de auto, ongeveer 225 km)
Aanmelden: Per mail via excursies@westbrabantsevwg.nl; Graag aangeven of je eventueel kunt rijden zodat er genoeg auto's zijn.
Plaats: Zeeland route via Tholen / Sint-Philipsland / Klein Beierpolder (een indicatie van de route is bijgevoegd)
Bijzonderheden:
  • Kleed je passend voor het weer.
  • Eigen lunch/drinken meenemen.
  • Een telescoop is aanwezig, maar als je er een hebt dan kun je die zeker meenemen
  • Tijdens de excursie rijden we met maximaal 5 auto's zodat het overzichtelijk blijft en men elkaar niet kwijtraakt. Het advies is de kosten te delen per auto, richtprijs voor de vergoeding is 20cent/km.
  • Deze excursie wordt grotendeels per auto afgelegd. We gaan ervan uit dat mensen die zich aanmelden geen bezwaar hebben te carpoolen.
  • De coronamaatregelen zijn versoepeld, maar we moeten alert blijven. Heb je klachten die verband kunnen houden met het coronavirus, blijf dan thuis er komen nog voldoende andere excursies. We stellen het zeer op prijs als deelnemers die niet volledig gevaccineerd zijn zich voor deelname laten testen. Voel je zeker vrij een mondkapje te dragen als je je daar beter bij voelt.
Vervoer: Verzamelen Schoolakkerplein Breda; 
Kosten: De kosten van het vervoer worden onderling verrekend. 

 

(Laatste wijziging (28-09-2021)

 

 

 

 

Terug...

^ Naar boven