Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Lezing natuur-inclusief bouwen

 

 

Op initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdierenvereniging wordt geprobeerd om het natuur inclusief bouwen onder de aandacht te brengen van stedenbouwkundigen, architecten, vergunningverleners en ontwikkelaars van nieuwbouw. Het doel is het verhogen van de biodiversiteit in en om de bebouwde omgeving.
Dat hiermee succes behaald wordt komt deze avond uitgebreid aan de orde.
De avond wordt verzorgd door Piet van Iersel van onze Vogelwerkgroep en Marta Falzon, projectmedewerker vleermuizen bij Zoogdiervereniging Nederland.
Mede voorbereid door Merel Roks (Vogelwerkgroep West Brabant en Vogelbescherming Nederland), en Rombout van Eekelen (stadsecoloog gemeente Breda)

 

Onder andere horen we meer over het zogenaamde B5 project, waaraan vijf Brabantse steden meedoen. De resultaten van de afgelopen drie jaar worden behandeld.
Er wordt verteld over wat er door gemeente Breda gedaan wordt op dit gebied: bijvoorbeeld eisen stellen aan nieuwbouw, meer groene wijken, groene gebieden in de stad in stand houden. Concreet, hoe wordt er gezorgd voor broed- en nestgelegenheid voor vogels en zoogdieren in de stad. Denk aan huismussen, gierzwaluwen, vleermuizen. Marta zal ingaan op de voordelen van natuurinclusieve gebouwen voor deze dieren.

 

De West Brabantse Vogelwerkgroep verzorgt monitoring in de Driesprong in Breda, hierover zal Piet meer vertellen.

 

Zowel leden als niet-leden zijn welkom, de toegang is gratis

 

Donderdag 09 juni 2022, 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda.

Terug...

^ Naar boven