Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Plan Tureluur

Deze excursie is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

 

Deze excursie is alleen toegankelijk voor leden van de VWG West Brabant.

Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de excursie.

 

Op zondag 5 februari vindt weer de traditionele winterexcursie met als einddoel Plan Tureluur plaats.

Deze excursie gaat per auto naar twee bijzondere vogelgebieden op Schouwen-Duivenland. Tussen Dreischor en Sirjansland ligt aan de noordkant van het eiland het natuurgebied Dijkwater.

Het is een uniek stukje Duiveland met rondom singels, water en schraal grasland in een grootschalig landbouwgebied.

Dijkwater bestaat uit een voormalige vaargeul, zanderige oevergronden en hogere schorgronden.

Je kunt er vogels zien als Kleine Zilverreiger, Dodaars, Oeverloper en Wulp. Met een beetje geluk zijn ook Brilduiker, Sperwer en Blauwe Kiekendief waar te nemen.


Vervolgens rijden we via een polder onder Zierikzee, waar vaak veel Brandganzen aanwezig zijn, naar het gebied Plan Tureluur en de Flauwers-inlagen.

De Prunjepolder, een van de oudste polders van Schouwen-Duiveland, vormt sinds enige jaren het kerngebied van het project Plan Tureluur. Het projectgebied is sindsdien uitgebreid. Het is nu een wetland van internationale allure.

In de wintermaanden verblijven hier Rotganzen en Brandganzen. Naast ganzen treft men er veel soorten eenden aan en diverse soorten steltlopers. Dit alles is afhankelijk van de weersomstandigheden.


We onderbreken de excursie voor een bezoek aan café-restaurant De Heerenkeet, maar zelf wat te drinken en te eten meenemen is toch wel verstandig.


De excursie wordt geleid door een ervaren vogelaar, Jan Benoist. Hij heeft een telescoop en waarschijnlijk enige andere deelnemers ook. Zo kan je de vogels goed zien. Het is overigens zeker de moeite waard om zelf een verrekijker of telescoop en een vogelboek mee te nemen.

 

Wanneer: Zondag 5 februari 2023
Tijd: Van 9.00 – 17.00 uur
Aanmelden: via excursies@westbrabantsevwg.nl 
Plaats:

Vertrek 9 uur op de Haagse Markt (Princenhage), Breda

Vervoer: Per auto. Er wordt zoveel mogelijk met elkaar meegereden. Heb je geen auto, dan moet je dit bij aanmelding doorgeven. Je kunt dan wanneer er voldoende plaats is met een andere deelnemer meerijden.
Meenemen: Warme schoenenen warme kleding (handschoenen, muts), en als je die hebt, een verrekijker, telescoop en een vogelgids!
Kosten: Geen voor de excursie zelf. Brandstofkosten worden onderling verrekend.

 

(Laatste wijziging 30-1-2023)

 

 

 

Terug...

^ Naar boven