Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Plan Tureluur

Een traditie die we ook dit jaar niet willen overslaan is de winterexcursie naar Zeeland met als eindbestemming Plan Tureluur. Onder begeleiding van Jan Benoist trekken we zondag 4 februari naar Zeeland voor de excursie per auto naar twee bijzondere vogelgebieden op Schouwen-Duivenland. Allereerst rijden we naar natuurgebied Dijkwater, gelegen tussen Dreischor en Sirjansland aan de noordkant van het eiland. Het is een uniek stukje Duiveland met rondom singels, water en schraal grasland in een grootschalig landbouwgebied. Je kunt er vogels zien als Kleine Zilverreiger, Dodaars, Oeverloper en Wulp, en als het meezit ook vogels als Brilduiker, Sperwer en Blauwe Kiekendief.
Vervolgens rijden we via een polder onder Zierikzee, waar vaak veel Brandganzen aanwezig zijn, naar het gebied Plan Tureluur en de Flauwers-inlagen. De Prunjepolder, een van de oudste polders van Schouwen-Duiveland, vormt sinds jaren het kerngebied van het project Plan Tureluur. Het is ondertussen een wetland van internationale allure. In de wintermaanden verblijven hier naast Rotganzen en Brandganzen ook veel soorten eenden en diverse soorten steltlopers.

 

Excursie 2023, foto Mike Tan

 

Wanneer Zondag 4 februari 2024
Excursie begeleider Jan Benoist
Tijd Van 9.00 – 17.00 uur
Aanmelden via excursies@westbrabantsevwg.nl; Je aanmelding is definitief als je van ons een bevestiging van deelname hebt ontvangen. 
Wie

Deze excursie is alleen voor leden; maximaal aantal deelnemers: 20 (we carpoolen met maximaal 5 auto's)
Geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn: ja, we verplaatsen ons per auto

Vertrek locatie

Vertrek 9.00 uur op de Haagse Markt (Princenhage), Breda

Vervoer Per auto. Er wordt zoveel mogelijk met elkaar meegereden. Heb je geen auto, dan moet je dit bij aanmelding doorgeven. Je kunt dan wanneer er voldoende plaats is met een andere deelnemer meerijden.
Meenemen

Een telescoop heeft tijdens deze excursie zeker een meerwaarde.

Bijzonderheden

Kleed je als altijd op het weer, in Zeeland waait het altijd, dus muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe buiten de auto. We voorzien een stop in de middag bij De Heerenkeet voor een kop koffie, chocomel of een snelle lunch. Rekening dient per persoon te worden voldaan. Het is echter aan te bevelen zelf ook iets te eten en te drinken mee te nemen.

Kosten: Aan de excursie zelf zijn geen kosten verbonden. De kosten voor het carpoolen dienen in overleg met de bestuurder per auto onderling verrekend te worden.

 

(Laatste wijziging 24-1-2024)

 

 

Terug...

^ Naar boven