Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Stadsvogelexcursie Centrum Breda

 

 

Op 17 maart vindt weer de eerste stadsvogelexcursie van 2024 plaats. Traditiegetrouw in het hart van het centrum van Breda. Ook hier kun je verschillende vogelsoorten aantreffen, vooral als je er vroeg bij bent. De lente is altijd een interessante periode vanwege de aankomst van de zomergasten.

 

U kunt onder leiding van de ervaren vogelkenner Willem Veenhuizen op stap. De wandeling begint bij de Grote Kerk. Op en rond deze kerk zijn in de afgelopen jaren Slechtvalken waargenomen. Misschien laten zij zich dan ook wel zien!

Te voet wordt de omgeving verkend waarbij onder andere het Begijnhof en het park Valkenberg worden bezocht.

 

In het gebied binnen de singels zijn in totaal 105 vogelsoorten geregistreerd op waarneming.nl en kunnen in de maand maart ca. 60 soorten worden waargenomen.

In onze binnenstad heb je, op dit vroege uur, kans op het waarnemen van bijvoorbeeld een Grote Bonte Specht, een prachtig gekleurde Boomklever of een Aalscholver. De Zanglijster zal zijn ochtendzang laten horen en misschien ook al de eerste Tjiftjaf, terug uit Noord-Afrika.

 

 

Voor wie: Leden + niet-leden
Wanneer: Zondag 17 maart 2024
Tijd: Van 07.00 – 10.00 uur
Aanmelden: Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst via excursies@westbrabantsevwg.nl  Willem Veenhuizen wil u indien gewenst nadere informatie verschaffen. telefoon 06-10690477
Plaats: Om 7.00 uur verzamelen bij de Grote Kerk op de Grote Markt in Breda
Meenemen: Wandelschoenen en, als u die hebt, een verrekijker en een vogelgids
Vervoer: Niet van toepassing
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie

 

(Laatste wijziging 24-1-2024)

Terug...

^ Naar boven