Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

 

In verband met de genomen maatregelen door de overheden met betrekking tot het Corona virus worden er tot nader bericht geen activiteiten georganiseerd.
Gaat u zelf vogels tellen volg dan de richtlijnen zoals beschreven op de website van Sovon op.

 

  

 

Welkom!

 

 

© Foto: Adri de Groot

 

 

 

Welkom op de website van de West Brabantse Vogelwerkgroep.
De West Brabantse Vogelwerkgroep zet zich in voor de vogels en hun leefgebied in de regio Breda.

Als vogelwerkgroep organiseren we excursies en andere activiteiten om de vogels in de natuur te beleven. Daarnaast verrichten we tellingen en zetten we ons actief in ten behoeve van bescherming.

Met veel plezier beschermen en registreren onze leden de vogels in Breda en omstreken door inventarisaties en tellingen.
Met deze gegevens krijgen we een goed beeld van de vogelstand.
Landelijke vogelorganisaties en lokale overheden ondersteunen we met de resultaten van al deze waarnemingen. Zo worden alle door ons verzamelde gegevens opgeslagen in provinciale of landelijke bestanden.

We werken met enthousiaste vrijwilligers en we willen graag een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die in vogels geïnteresseerd is: van mensen die inhun vrije tijd willen genieten van de vogels in de directe omgeving tot de gevorderde vogelaars.

De West Brabantse Vogelwerkgroep – met het hart in de regio Breda - is een dynamische en actieve vereniging.
Op deze website vind je een breed scala aan informatie over de activiteiten van onze vereniging, de werkgroepen, vogels in de nabijheid, waarnemingen, informatie over natuurgebieden in de regio en nog veel en veel meer.

Neem gerust een kijkje!

 

 

 

^ Naar boven