Elk jaar bieden we als Vogelwerkgroep een divers aanbod excursies aan. De excursies worden afwisselend georganiseerd in de directe omgeving van Breda, de provincie Noord-Brabant en een enkele keer op langere reisafstand.

Nieuwe excursies worden aangekondigd in de nieuwsbrief van de Vogelwerkgroep en vermeld in de agenda en bij de excursies op de website. Het programma wordt gedurende het jaar aangevuld, zodra nieuwe excursies bevestigd zijn, worden deze gecommuniceerd.

Excursies van de West-Brabantse Vogelwerkgroep zijn gratis toegankelijk voor leden en niet-leden, tenzij anders aangegeven.

Wanneer we vanuit de vogelwerkgroep op excursie gaan, respecteren we de vaak kwetsbare natuur. We zorgen dat we het gebied en de dieren niet verstoren, onder andere door op de paden te blijven.

Aanmelden
Aanmelden voor de excursies kan via excursies@westbrabantsevwg.nl. Je ontvangt altijd een bevestiging van je aanmelding. Zonder deze bevestiging is je deelname niet definitief. Mocht een excursie volgeboekt zijn, dan vermelden we dat zo snel mogelijk op de website. Ook dan ontvang je van ons een bericht en plaatsen we je op wachtlijst. Het is niet de bedoeling dat men onaangekondigd aansluit bij een excursie.

Begeleiders
Zonder begeleiders kunnen we geen excursies aanbieden. Ben je bekend in een gebied en wil je die kennis met een groep delen, meld je dan aan. Samen met jou kijken we wat de beste mogelijkheid is voor het organiseren van de excursie. Je hoeft geen expert te zijn om anderen een interessante ochtend of middag te bezorgen.

Suggesties en verzoeken voor bepaalde excursies zijn altijd welkom. We laten ons graag inspireren.

We zien uit naar een mooi vogeljaar waarin we plezier beleven aan alle grote, kleine, bijzondere en alledaagse waarnemingen die we in de kijker krijgen.

 
Klik op de afbeelding voor de betreffende excursie