Bouw natuurinclusief

Door natuurinclusief te bouwen en te ontwerpen is het mogelijk gezonde en aantrekkelijke steden en dorpen te creëren, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving zijn. Investeren in groene kwaliteit levert immers veel meer op dan alleen maar een mooi plaatje. Op deze website vind je tips en verhalen die jou verder helpen om ook natuurinclusief te gaan bouwen.

Dutch Wildlife Health Centre

Het DWHC is het nationaal wildziekten centrum dat ziekten onder in het wild levende dieren in Nederland signaleert en onderzoekt, de opgedane kennis verspreidt en adviseert over eventuele risico’s voor mens en dier

EBBC

De EBCC is een vereniging naar Nederlands recht van gelijkgestemde deskundige ornithologen die op verschillende manieren samenwerken om vogelmonitoring en atlaswerk te verbeteren en daardoor het beheer en het behoud van vogelpopulaties in Europa te informeren en verbeteren.

Kennisbank Energievergelijk 

Kennisbank over Milieu & energie onderwerpen

Melding natuurverstoring 

Nederland kent een gevarieerd buitengebied met prachtige natuur waarin veel ruimte voor flora en fauna. Bijna 17 miljoen Nederlanders maken gebruik van dezelfde ruimte om te genieten van de rust en al het moois dat ons land te bieden heeft. Veel mensen voelen zich sterk betrokken bij onze natuur en zijn zich bewust van de verantwoording en zorgplicht om onze flora en fauna te beschermen. Vaak merken zij als eerste mogelijke misstanden of verdachte situaties op. Deze informatie is van groot belang voor het behoud van onze natuur.