Excursies

 

Leden van de vogelwerkgroep gaan graag met elkaar op pad om vogels in voor hen nieuwe gebieden te ontdekken en om van elkaar te leren. De excursie werkgroep organiseert jaarlijks diverse excursies om dat te faciliteren waarbij zij verantwoordelijk is voor de registratie, communicatie en afstemming met de leden die zich aanmelden. Communicatie van de geplande excursies loopt via de maandelijkse nieuwsbrief van de vogelwerkgroep en de website.

 

Doelen

De excursie werkgroep heeft een tweetal doelen geformuleerd waar de focus op ligt:

 

1. gemiddeld elke maand 2 excursies organiseren, en

2. de groep excursiebegeleiders binnen de vogelwerkgroep uitbreiden.

 

Het eerste punt spreekt voor zich. Excursies zullen vooral op zaterdag en zondag gepland worden. We organiseren excursies in de natuurgebieden in en rondom Breda, en in de regio. Een enkele keer organiseren we ook excursies naar gebieden die buiten de regio liggen, bijvoorbeeld als dit aansluit bij een lezing, ontwikkelingen in Noord-Brabant of andere wetenswaardigheden op vogelgebied.

 

Punt 2 is voor iedereen belangrijk. De excursies van de VWG worden nu vaak verzorgd door een zeer kundige maar kleine groep vogelaars. Als we het aantal excursies willen vergroten, dan kunnen we niet het hele jaar op deze vogelaars een beroep doen. Nieuwe begeleiders zijn dus van groot belang.

 

Leden van de werkgroep

Martin van Leest, lid van de VWG sinds 1986
Martin (67) is het naar vogels kijken met de paplepel ingegeven. Zijn specialiteit: uilen, boerenlandvogels en steltlopers. Het gehoor gaat er niet op vooruit maar naar zangvogels kijken gaat nog goed. Excursies organiseren in de omgeving of wat verder weg vind ik leuk om te doen.

 

Giggi van Melick, lid van de VWG sinds 2017
Vogelervaring: als ik vogels kan zien, dan kan ik ze meestal benoemen, maar veel zang- en roepgeluiden zijn nog een uitdaging! Als coördinator van de excursies kan ik iets terug doen voor de vereniging, en tegelijkertijd mijn eigen wensenlijst invullen.

 

Verzoek!
We zijn op zoek naar meer excursiebegeleiders. Ken je iemand die veel weet over vogels, ben je zelf zo iemand, of ken je iemand die veel kennis heeft over een bepaald natuurgebied en die graag een excursie wil verzorgen, laat het ons dan weten. Dit kunnen zowel mensen zijn die lid zijn van de VWG, als mensen van buiten de werkgroep.
Verzoeken voor excursiegebieden mogen ook ingediend worden, we horen graag waar jullie naartoe zouden willen gaan.

 

Neem contact op via excursies@westbrabantsevwg.nl 

 

 

          

Laatste wijziging 11 april 2022

^ Naar boven