Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

In de media

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van publicaties in het belang van of over de WBVwg en haar leden in de media.

 

 

De oeverzwaluw kan weer terecht bij de Bredase Waterdonken

 

De oeverzwaluw kan weer terecht bij de Bredase Waterdonken. Afgelopen zaterdag is een kleine groep vogelliefhebbers druk in de weer geweest om de in 2013 aangelegde zwaluwmuur weer toegankelijk te maken voor de vogels.

In dit artikel in BN De Stem (1-03-2021) van Martijn Schraven geven Rob Fisscher en Hans van der Sanden van onze vogelwerkgroep een uitleg.

 

Klik hier voor het hele artikel

Sneeuwpret? Niet voor de kippen in het Valkenberg.

Terwijl de eerste sleetjes dinsdagochtend het bultje naast het T-Huis afglijden, enkele wandelaars zichtbaar genieten en twee hardlopers elkaar bekogelen met sneeuwballen, klinkt vanonder een paar struikjes aanhoudend klagelijk gekraai. De sneeuw kan dan wel leuk voor mensen zijn, de tientallen kippen in het Valkenberg denken er duidelijk anders over.

 

In dit artikel in BN De Stem (9-02-2021) van Edine Wijnands geeft Raymond van Breemen van onze vogelwerkgroep een uitleg.

 

Klik hier voor het hele artikel

Het vogelverdriet van de Brabantse Wal (3-02-2021)

Naar aanleiding van een (uitgesteld) symposium over de afname van de biodiversiteit op de Brabantse Wal - waar Hidde Bult van de Vogelwerkgroep Bergen op Zoom een presenstatie over de veranderingen in de vogelstand zou houden - heeft Florence Imandt een vlot geschreven artikel gepubliceerd in het dagblad BN/De Stem.

 

Klik hier voor het artikel.

Knotten in Coronatijd (31-10-2020)

In Prinsenbeeknieuws vonden we een artikeltje over onze knotwerkgroep en de werkzaamheden in Coronatijd die op 31 oktober plaatsvonden aan de Brielsedreef in Prinsenbeek.
 
Klk hier voor het artikel.

Jan Benoist, winnaar van de Gouden Lepelaar 2018

Eind 2018 ontving Jan Benoist, lid van onze vereniging, de Gouden Lepelaar. Hij kreeg deze eervolle onderscheiding van Vogelbescherming Nederland vanwege zijn jarenlange inzet voor vogels en natuur.
 
Interview met Jan Benoist in het magazine Vogels van Vogelbescherming Nederland. 
lees  hier het artikel
12
^ Naar boven