Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Vogels in de polder

In de lage kleigebieden van West Brabant zijn vaak veel ganzen te zien. Wist je dat de Haagse Beemden vroeger in heel Nederland beroemd was vanwege zijn vele ganzen in de winter?

Gelukkig zijn er vooral in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer ook nu weer veel te zien. Hier volgen een paar soorten.

 

Canadese Gans


Canadese Gans © Gérard van den Broek

De Canadese Gans is zowel zomers als ‘s winters te zien als blijvertje. Het is de grootste Gans met een kenmerkende witte wangvlek op zijn zwarte kop en hals. Hij komt oorspronkelijk uit Canada en heeft via Schotland hier zijn plek gevonden.

 

Nijlgans

Nijlganzen © Nick Janssen

Deze Gans komt hier nog niet zo lang voor maar is bijna overal te zien. Mooi bruin getekend met een ring om het oog (goed kijken!) en bij het vliegen zijn zijn witte vleugels opvallend.

 

Grauwe gans

Grauwe Gans © Nick Janssen


Grauwe Ganzen © Gérard van den Broek

Een echte Nederlandse gans die hier zomer en winter blijft. De Grauwe Gans is groot, een beetje grijzig met felle oranje snavel als kenmerken. Nadat het slecht ging met de Grauwe Gans is door de aanleg van meer drassige natuurgebieden deze soort gered van de ondergang en weer op sterkte gekomen.

 

Kolgans


Kolgans © Nick Janssen

De Kolgans komt hier alleen ’s winters op bezoek. Wat kleiner dan de Grauwe Gans. Vooral herkenbaar aan zijn witte “kol” boven zijn snavel. En zijn zwarte buikstrepen.

 

 

 

Terug...

^ Naar boven