Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

 

   Disclaimer

Powered by Databel

Excursie Tongplaat (Dordtse Biesbosch)

Deze excursie is alleen toegankelijk voor leden van de VWG West Brabant.

Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan de excursie.

 

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze excursie. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

De excursie is geannuleerd i.v.m. de slechte weersverwachtingen


De Dordtse Biesbosch bestaat uit diverse 'platen', zoals de Janusplaat, Noorderelsplaat, Hoge Biezenplaat, Tongplaat, Benedenste en Bovenste Beversluisplaat, Koekplaat. Tevens is er het gebied de Stormhoek en de wateren Lepelaarsgat, Noorderdiep en Zeehondengat.
De Tongplaat is onderdeel van de buitendijkse ecologische verbinding tussen de Sliedrechtse en de Dordtse Biesbosch. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 101 hectare.

 

Dit gebied is vooral bekend van de zeearenden die er de laatste jaren broeden. Je kunt ze er ook zien jagen. Maar we kunnen je verzekeren: je kunt er veel meer bijzondere vogelsoorten zien. Door de variatie in het landschap kun je er veel verschillende soorten vogels zien. Van vogels die het bos verkiezen tot watervogels. Recente waarnemingen in januari zijn: bruine kiekendief, zeevarend, buizerd, ceti's zanger, pijleend, wintertaling, ijsvogel, wulp, watersnip en grote zaagbek.

Voor meer informatie zie ook:

https://www.biesboschcentrumdordrecht.nl/home 

https://waarneming.nl/locations/9467/species/ 

 

 

Voor wie: Alleen voor leden (maximaal 15 deelnemers)

Excursie

begeleiding:

Richard Korevaar, vogelexpert en vrijwilliger bij het Biesboschcentrum Dordrecht
Wanneer: Zondag 16 februari 2020
Tijd: Van 9.00 – 13.00 uur
Aanmelden: Via excursies@westbrabantsevwg.nl (alleen voor leden)
Plaats:

Verzamelen: Paviljoen de Viersprong, Noorderelsweg 6a, 3329, KH, Dordrecht

Bijzonderheden:

Houdt rekening met een route van zeker 5 a 6 km (kan langer/korter afhankelijk van de groep, in overleg met de gids te bepalen).
Bijzonderheden: stevige wandelschoenen worden aangeraden en bij nat weer ook laarzen.

Neem verrekijker en als je die hebt een telescoop mee. De Tongplaat is een uitgestrekt gebied, dat betekent dat de vogels zich op grote afstand kunnen bevinden. Er lopen verharde én onverharde paden door het gebied.

Vervoer: Vanaf 20 januari 2020 zullen er werkzaamheden verricht worden aan de Wantijbrug, op de N3. De verwachting is dat hier (veel) verkeershinder door ondervonden wordt. Houd rekening met extra reistijd.
Voor actuele informatie over de N3 kunt u terecht op: https://www.vananaarbeter.nl/  Dit zal vooral voor deelnemers zijn die uit het noorden komen rijden, maar houdt hier rekening mee.
Kosten: 6 euro p.p. uiterlijk 10 februari over te maken op rekening: NL 76 INGB 0001 0637 12 ten name van de West Brabantse Vogelwerkgroep ovv Excursie Tongplaat. Let op: geen restitutie mocht men op het laatst toch verhinderd zijn.

 

(Laatste wijziging 4-2-2020) 

 

 

 

 

Terug...

^ Naar boven