Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

25 november 2021 - Lezing door Ruben Evens over 10 jaar nachtzwaluw onderzoek in België. -

 

 

In september besteedde het programma Vroege Vogels van BNNVARA aandacht aan de Belgische ornitholoog Ruben Evens. Nu is deze bevlogen natuuronderzoeker te gast bij de West Brabantse Vogelwerkgroep.


Dr. Ruben Evens, verbonden aan het Max Planck Institute for Ornithology in Duitsland en de Universiteit van Hasselt in België, komt vertellen over het nachtzwaluwonderzoek dat hij de laatste 10 jaar uitgevoerd heeft in België.

 

Na een inleiding met achtergrondinformatie over het onderzoek, geeft hij een voorstelling van de soort ‘nachtzwaluw’ en de methoden die gehanteerd zijn om individuele nachtzwaluwen te bestuderen. Daarna geeft hij op een luchtige manier uitleg over de resultaten.

 

Vragen die beantwoord worden zijn: hoe karteren we het best territoria; welke zijn de belangrijkste predatoren; hoe gebruiken nachtzwaluwen het landschap; hoe migreren ze en hoe speelt licht een belangrijk rol in de ecologie van de soort.

 

De lezing wordt gehouden in het Gemeenschapscentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2 in Breda. De lezing start om 20:00 uur, eindigt iets voor 22:00 uur. Tussendoor is er een pauze. De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

 

U bent van harte welkom! U wordt wel dringend verzocht om u aan te melden via lezingen@westbrabantsevwg.nl  als u deze lezing wil bijwonen.

 

Maatregelen en doorgang van de lezing zijn afhankelijk van de geldende wettelijke maatregelen. 

De lezing wordt gehouden in de grote zaal van De Wegwijzer. Afstand houden is dus geen probleem.

 

 

Voor meer inormatie over Ruben:

Zie https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/jagende-nachtzwaluwen-boven-de-heide

Zie https://www.scriptiebank.be/sites/default/files/dbd0ca64421b56dee8bc7845de03b297.pdf

 

   

 

 

 

 

Laatste wijziging 27-10-2021

Terug...

^ Naar boven