Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

 

   Disclaimer

Powered by Databel

Excursie vogels bij de Emerput

Onze excursies zijn gratis toegankelijk voor leden en niet-leden

 

 

De West Brabantse Vogelwerkgroep organiseert op zondagmorgen 21 juni 2020 een wandeling rond de Emerput. Deze wordt geleid door Hans van der Sanden.

 

De Emerput, gelegen aan de zuidoostkant van de Haagse Beemden, is een grote waterplas langs de noordelijke rondweg. Enkele jaren geleden verloor de put zijn functie als slibdepot voor de Bredase suikerfabriek. De nieuwe bestemming is natuurgebied.

Daarom zijn er in februari vorig jaar broedvlotjes voor Kokmeeuwen in gelegd. De afgelopen winter waren ze erg in trek bij Aalscholvers.

Omdat er op en aan de Emerput vanouds veel vogels voorkomen staat er een vogelkijkhut.

 

In juni zijn er volop vogels te zien op de Emerput: verschillende soorten eenden, als de Kuifeend en de Slobeend, en Kokmeeuwen. Maar we kunnen ook de Fuut en de Dodaars waarnemen en hopelijk ook de vrij zeldzame Geoorde Fuut. Een bijzondere gebeurtenis om de Geoorde Fuut te kunnen waarnemen op een plas die min of meer midden in de stedelijke bebouwing ligt. Des te specialer is het omdat het broedsucces van deze vogel hier sinds 2013 afneemt.
In de beplanting rond de put komen ook verschillende vogelsoorten voor: diverse soorten mezen, de Grote Bonte Specht en andere zangvogels. In totaal zijn er ca. 130 vogelsoorten waargenomen. Zie https://waarneming.nl/

 

Het startpunt van deze wandeling is de parkeerplaats bij de Quick Lunch Shop. Er wordt in een rustig tempo gelopen waarbij herhaaldelijk wordt stilgestaan om de vogels goed te kunnen bekijken en beluisteren.

 

 

 Voor wie: alle vogel- en natuurliefhebbers
 Wanneer: zondag 23 juni 2019
 Tijd: van 08.00 – 10.00 uur
 Aanmelden: vóór vrijdag 21 juni per telefoon (076) 5878432 of met een email naar
ahsanden@hetnet.nl bij Hans van der Sanden
 Plaats: om 8.00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij de Quick Lunch Shop Mijkenbroek 13
 Meenemen: laarzen of wandelschoenen, een verrekijker en een vogelboek
 Kosten: geen

 

  

Terug...

^ Naar boven