Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Watervogeltellers gezocht!

Al jaren doen veel leden van onze vogelwerkgroep mee aan de watervogeltellingen, en er zijn wat telgebieden vrijgekomen. Vorig jaar zijn er al een aantal nieuwe tellers gestart, maar we zoeken nog meer enthousiaste tellers voor de nog openstaande gebieden.

 

Van september tot april wordt iedere maand in verschillende gebieden gekeken welke watervogels daar zitten (iedere maand het weekend of andere dag dichtst bij de 15e). De watervogeltellingen zijn geschikt voor beginnende vogelaars, en een leuke manier om ook in de herfst en winter een vast rondje in de buurt te doen dat bijdraagt aan het vogelonderzoek van SOVON en de Provincie.


Namens de vogelwerkgroep hebben wij een groot gedeelte van de gebieden van West-Brabant onder onze hoede, er is dus vast een telgebied in de buurt van uw woonplaats te vinden. Op het kaartje is te zien dat er voornamelijk rond Breda, Oosterhout en Zevenbergen telgebieden beschikbaar zijn.

 

Voor één van de gebieden (De Moeren, Vuchtpolder Breda) heeft een nieuwe teller aangegeven dit graag samen met iemand te gaan doen. Dus mocht u het ook lastig vinden om alleen een gebied te tellen, dan is dit misschien een fijne (of vooral gezellige) manier om samen te starten!


Bij interesse of vragen, neem contact op met de bio-secretaris; bio-secretaris@westbrabantsevwg.nl.

Die kan meer informatie geven over de gebieden die nog tellers nodig hebben en helpt je graag verder.

 

Ook kun je op de site van SOVON vogelonderzoek meer lezen over de watervogeltellingen; https://www.sovon.nl/nl/watervogels

 

                                                                              Fuut Foto: Laurie Rijsdijk

 

 

(Datum laatste wijziging 10-3-2023)

Terug...

^ Naar boven