Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Gilzewouwerbeek

In de herfst van 2012 heeft de gemeente Breda het beekdal van de Gilzewouwerbeek heringericht als natuurgebied met subsidie van de provincie NoordBrabant. De Gilzewouwerbeek tussen de Blookweg en de Bolbergseweg kreeg weer een natuurlijke kronkelende loop.

 

De oevers zijn afgegraven, de grond is verwerkt in de hoger gelegen delen van het natuurgebied en de beek kan gecontroleerd weer meanderen en buiten de oevers treden, mocht dat nodig zijn. Er zijn paddenpoelen gegraven en laarzen paden uitgezet om te wandelen. Op drie plekken is de beek ondiep (dit wordt een voorde genoemd), zodat men er (met laarzen aan) doorheen kan lopen. Bovendien zijn er vistrappen in de beek, vergelijkbaar met een dam van natuurstenen. De hoger gelegen delen zijn ingeplant met inheemse besdragende struiken. De lager gelegen delen worden jaarlijks gemaaid om dichtgroeien te voorkomen. Zo behouden we de bloemweide en wordt voorkomen dat er bos ontstaat.

 

Het pronkstuk van de Gilzewouwerbeek is geen vogel maar wel de Boomkikker die al gesignaleerd is. Voor de Torenvalk zijn een 2 tal kasten geplaatst en er is een kunstnest voor de Ooievaar.

 

Meer informatie op: https://www.westbrabantsevwg.nl/C12979-Gilzewouwerbeek.html 

 

 

Voor wie:

 

Alleen voor leden (maximaal 18 deelnemers)

 

Excursie

begeleiding:

 

Raymond van Breemen

Wanneer:

 

Zaterdag 29 april 2023

 

Tijd:

 

Van 9.00 – 12.00 uur

 

Aanmelden:

 

Via excursies@westbrabantsevwg.nl maximaal 18 deelnemers

 

Plaats: 

 

Blookweg (doodlopend), verzamelen op het eind bij het hek. Let op: Blookweg inrijden vanaf de kant van de A58, Lage Aard.
   

Bijzonderheden:

 

Lengte van de wandeling ca. 5 km. Meenemen: Verrekijker, telescoop kan ook.

 

Vervoer

 

Kom bij voorkeur met de fiets, parkeergelegenheid aan de Blookweg is beperkt

   
Kosten: N.v.t.
   

Algemene mededeling:

 

 

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Zonder deze bevestiging is je deelname aan de excursie niet definitief. Bij overschrijving van een excursie hanteren we een wachtlijst. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan vragen we je je af te melden via excursies@westbrabantsevwg.nl.

 

(Laatste wijziging 4-1-2023)

 

 

 

 

Terug...

^ Naar boven