Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Bleeke Heide

Deze excursie is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

 

De Bleeke Heide is een vrij nieuw natuurgebied ontstaan uit de Landinrichting Baarle-Nassau (1999). Ken je het gebied niet, dan denk je wellicht dat het een heidegebied is, maar dat is niet zo, het is een watergebied en weidevogelgebied dat door Staatsbosbeheer wordt beheerd. Het is gelegen in het Chaamsche Beken gebied. De graslanden worden beweid door vee van boeren uit de directe omgeving. De waterstand wordt door een stuw kunstmatig hoog gehouden waardoor het gebied langer het water vast kan houden en waardoor de lagere gedeelten langer vochtig blijven.

 

Tijdens de excursie verwachten we verschillende ganzensoorten en watervogels te zien zoals pijlstaarten, smienten, wintertalingen en wellicht ook wulpen. We zullen kijken bij het kijkscherm en een rondje rondom de plas lopen. Voor meer informatie zie https://www.westbrabantsevwg.nl/C3749-Bleeke-Heide.html.

 

 

Voor wie: Leden; maximaal 10 deelnemers; (mocht er een plaats over zijn, dan mogen ook niet-leden aansluiten.

Excursie

begeleiding:

Ria Lambregts en Sandra Aarts

Wanneer: Zaterdag 18 februari 2023
Tijd: 08.45-12.15
Aanmelden: Aanmelden via excursies@westbrabantsevwg.nl
Plaats: Vertrek: 08.45 Molenstraat 73 Ulvenhout (parkeerplaats Boerenbond), uiterlijk om 12.15 weer terug bij de Boerenbond)
Bijzonderheden: Kleed je op het weer, draag waterdichte schoenen (het is er bijna altijd nat). Een telescoop is in dit gebied een waardevolle aanvulling op je verrekijker.
Kosten: Geen

 

(Laatste wijziging 30-1-2023)

 

Terug...

^ Naar boven