Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Fietsexcursie Ooievaars in Breda

Maandag 29 mei (2e Pinksterdag) fietsexcursie langs de ooievaarsnesten in en rond Breda.

 

Ooievaars hebben Breda gevonden. Het afgelopen jaar broedden er maar liefst 10 paar in Breda tegenover 5 paar in 2021!

Tijdens de fietsexcursie bezoeken we de nestlocaties in de groene omgeving van Breda. Een unieke mogelijkheid om samen met gidsen van de WestBrabantse Vogelwerkgroep, die al jaren de ontwikkeling van de ooievaars in Breda bijhoudt, de verschillende natuurgebieden te ontdekken. We zullen daarbij de kennis over de ooievaars delen, alsook vertellen over de bijzondere plaatsen en mensen die de broedlocaties voor de ooievaars mogelijk hebben gemaakt.

 

We starten bij de Trippelenberg en het Schipperspad in het zuiden van Breda en fietsen dan dit keer verder langs de zuidrand van Breda, Markdal en Hondsdonck. Met name ook langs de drie nieuwe locaties dit jaar. Bij Koekelberg/A58, Gilzerwouwerbeek, Wolfslaar etc.

 

In 2022 zijn er ondanks het vogelgriep drama in het Markdal veertien jongen gezond uitgevlogen. Hoeveel het er dit jaar worden is nog de grote vraag. Voor ooievaars is het voedselaanbod in natuurlijke vochtige weilanden doorslaggevend. Kruidige grassen met veel libellen, juffers, sprinkhanen en grote insecten geven hun het hoofdvoedsel. Een passerende kikker of mol wordt en passant als toetje niet overgeslagen. De ooievaarsnesten wijzen ons dus de weg naar gezonde natuurgebieden.

 

 

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Zonder deze bevestiging is je deelname aan de excursie niet definitief. Bij overschrijving van een excursie hanteren we een wachtlijst. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan vragen we je je af te melden via excursies@westbrabantsevwg.nl.

 

 

Voor wie:

 

Voor leden en niet-leden.  

 

Wanneer:

 

Maandag 29 mei 2023

 

Tijd:

 

Van 9.00 – 12.30 uur (verwachte eindtijd)

 

Aanmelden:

 

Via excursies@westbrabantsevwg.nl maximaal 16 deelnemers

 

Plaats: 

Dr. Batenburglaan 194, Breda (Prinsenhoef in 't Hout)
   

Bijzonderheden:

 

Lengte route: +/- 30 km

 

Vervoer 

De fiets (we fietsen op een gewoon fiets tempo)
   
Kosten: N.v.t.

 

 

Ooievaarsnest nabij de Asterdplas

 

(Laatste wijziging 25-5-2023)

 

Terug...

^ Naar boven