Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie uilen

Alleen voor leden!

Deze excursie is volgeboekt. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst.

 

Zaterdag 10 juni excursie uilen met Martin van Leest.


In de omgeving van Bavel bezoeken we een aantal territoria van de Kerkuil en Steenuil. We doen een poging ze ook in beeld te krijgen, maar ook met uilen kun je geen vaste afspraak maken.

 

Nog niet heel lang geleden ging het met de uilen in Nederland erbarmelijk slecht, vooral met de kerkuilen was het droevig gesteld, geschikte broedplaatsen verdwenen als sneeuw voor de zon. Alleen door hulp van vele vrijwilligers is de populatie van steen- en kerkuilen weer op een redelijk niveau gekomen.

De uilenwerkgroep van de Westbrabantse Vogelwerkgroep is al 15 jaar bezig om de populatie van kerk- en steenuilen in Breda op te krikken.

 

Eind vorige eeuw waren er nog een paar territoria van de kerkuil, met de steenuil was het iets beter gesteld en zaten er naar schatting nog 20- 30 paartjes in Breda, bijna allemaal zgn. vrije broedgevallen. Meer dan 180 kasten worden jaarlijks gecontroleerd en schoongemaakt en soms word er ook een uil in de kast aangetroffen, daar is het allemaal om te doen. Bij het ontdekken van jonge uilen in de kast volgt er wel een vreugdedansje. Dit is waar we het voor doen, inmiddels zitten er ongeveer 45 territoria van de steenuil en 20 tot 25 territoria van de kerkuil in Breda. Breda is verdeeld in 10 deelgebieden met in elk gebied een coördinator en 1 of meer veldmedewerkers. Martin van Leest is de coördinator van de uilenwerkgroep.

 

 

Voor wie: Leden; maximaal 10 deelnemers; 
   

Excursie

begeleiding:

Martin van Leest

   
Wanneer: Zaterdag 10 juni 2023
   
Tijd: 21.00-23.00 (zon gaat om 22.00 onder)
   
Aanmelden: Aanmelden via excursies@westbrabantsevwg.nl
   
Plaats: Rotonde Langer Bunder - Dorstseweg in Bavel
   
Vervoer: Fiets!
   
Bijzonderheden: Bij slecht weer gaat de excursie niet door, je ontvangt dan bericht. Dit is een fiets excursie in de schemer/het donker: zorg dat je fiets de juiste verlichting heeft zodat je zichtbaar bent voor het andere verkeer.
   
Kosten: Geen

 

 

Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Zonder deze bevestiging is je deelname aan de excursie niet definitief. Bij overschrijving van een excursie hanteren we een wachtlijst. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan vragen we je je af te melden via excursies@westbrabantsevwg.nl.

 

 

(Laatste wijziging 10-5-2023)

Terug...

^ Naar boven