Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Albatrossen in beeld

De albatros is een globetrotter en bijzonder kwetsbaar. De meeste van de 21 soorten waren tot twintig jaar geleden ernstig bedreigd door de trawlervisserij en geïntroduceerde predatoren als muizen en ratten. Mede door Birdlife International zijn gelukkig goede beschermingsstappen gezet.

Otto neemt je mee langs alle broedgebieden rond de wereld: van South Georgia naar de Falklands, Tristan da Cunha, de Franse-, Austalische- en Nieuw Zeelandse sub-antarctische eilanden en verder noordwaarts naar Midway Atoll, Hawaii en de Galapagos. Aan de orde komen de verspreiding, biotoop, status, kansen en bedreigingen, orientatie en de baltsrituelen

 

 

Wenkbrauwalbatros kolonie op Steeple Jason (Foto Otto Plantema)

 

Otto Plantema
Otto Plantema heeft de liefde voor vogels meegekregen van zijn vader. Als kleine jongen zwierven ze samen door de polders rond Delft en gingen naar Texel om grutto’s en andere weidevogels te spotten. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam in de jaren ’60 en ’70 (PhD chemie) maakte hij lange trektochten met tent, rugzak en camera naar o.a. Spitsbergen, Groenland, Alaska en Nepal later gevolgd door vele vogel/fotoreizen naar het zuidelijk halfrond voor de albatros en pinguïn.

Otto publiceert in internationale foto-, vogel- en bergsport tijdschriften en heeft 3 boeken geschreven. Kijk voor een voorproefje van de beelden op www.pbase.com/otto1  en

https://www.mindenpictures.com/search?s=otto+plantema 

 


Laysan Albatros op Midway Atoll (Foto Otto plantema)


In boekvorm
“Around the World for Albatrosses” met de beschrijving van de soorten, aandacht voor “where to see” en 220 schitterende foto’s, is in de pauze te koop voor 20 Euro. 10% van de opbrengst is bestemd voor het beschermingswerk voor albatrossen door “Taskforce Albatross van Birdlife”.

Een beschrijving van het boek is te downloaden via 

https://www.dutchbirding.nl/around_the_world_for_albatrosses_where_to_see_all_the_albatross_species 

 


Iedereen is welkom, de toegang is gratis; voor leden én niet-leden. Graag aanmelden via onderstaand mailadres, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

 

Donderdag 09 maart 2023, 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda.

 

Vragen of info: Wilma Rasink 06-29232466 lezingen@westbrabantsevwg.nl 

 

(Laatste wijziging 12-02-2023)

Terug...

^ Naar boven