Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Van Aalscholver tot Zomertaling in De Wieden

Ronald Messemaker (1969), geboren in ’s-Gravenhage werkt sinds 1993 als boswachter in De Wieden. Zijn passie voor natuur werd hem met de paplepel ingegoten. Het vogels kijken nam een ware vlucht toen hij als 14-jarige lid werd van de Haagse Vogelbescherming.
Interesse in fotograferen kwam tijdens het reizen naar vele landen om zo veel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. Het op de gevoelige plaat vastleggen gaf daarbij een extra dimensie. Vele dia-avonden die met 'lotgenoten' werden gehouden zijn onvergetelijk. De overgang naar het digitale tijdperk was even wennen, maar een switch waarvan hij tot op de dag van vandaag geen spijt heeft gehad.

 

De Wieden, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden beslaat ongeveer 6500 ha.
Dit weidse landschap met z'n hooilanden, kolkjes, trekgaten, rietvelden en moerasbos bleek een dankbaar onderwerp om te fotograferen.
Zijn voornaamste doel is om bewoners, natuurwerkgroepen en recreanten bewust te maken van al het wonderschone dat om hen heen te vinden is.

 

De lezing “van Aalscholver tot Zomertaling” laat vele aspecten van dit bijzondere moerasgebied zien. Startend en eindigend met de winter zullen vele vogels de revue passeren.
Daarnaast zal Ronald het nodige kunnen vertellen over (de ontwikkelingen in) het gebied en het beheer ervan.
In oktober 2016 kwam het boek “Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden” uit. Ronald heeft als mede-auteur veel beeldmateriaal voor dit prachtige boek aangeleverd.

 

                                       

Aalscholvers in de sneeuw (foto Ria Lambregts)    Rietgors (foto Ronald Messemaker)                        Zomertaling (foto Ger Duijf)

   
Iedereen is welkom, de toegang is gratis; voor leden én niet-leden. Graag aanmelden via lezingen@westbrabantsevwg.nl,  zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

 

Donderdag 21 september 2023, aanvang 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda.

 

Vragen/info en aanmelden: Wilma Rasink 06-29232466 lezingen@westbrabantsevwg.nl 

 

  

 

(Laatste wijziging 28-08-2023)

Terug...

^ Naar boven