Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Natuurontwikkeling in het Groene Woud

Thijmen van Heerde wist op zijn 8ste al dat hij boswachter wilde worden. Er gaat geen dag voorbij of hij is in de natuur te vinden. Zijn interesse is breed, insecten planten en vogels zijn gewilde onderwerpen voor zijn camera. Daarnaast geniet hij ook als sporter van de natuur. Vanaf de racefiets worden de nodige kilometers natuur afgelegd. Thijmen is werkzaam als projectleider/ecoloog bij ARK Rewilding Nederland. Het Groene woud en de Hollandse Delta zijn de gebieden waar hij werkzaam is. Daarnaast presenteert hij samen met Harm Edens het natuurprogramma BuitenGewoon bij omroep Gelderland.

 

 

Het Groene Woud is betreft soortenrijkdom een van de rijkste bossen van Nederland. Het gebied bestaat uit heiden, moerassen, vennen en bovenal bijzondere natte bossen op leemgrond. Dit levert een zeer hoge soortenrijkdom op. ARK rewilding Nederland werkt hier al een aantal jaren aan het vergroten en verbinden van natuur. Agrarische percelen worden ingericht en teruggeven aan de natuur. Op deze manier hoopt ARK ruim 300 hectare nieuwe natuur te ontwikkelen. Deze nieuwe natuur zorgt voor robuuste verbindingen en draagt bij aan de impact van klimaatverandering.

 

Tijdens de lezing laat Thijmen voorbeelden zien van de prachtige projecten in Het Groene Woud. En bespreekt hij de eerste resultaten.
Natuurlijk is er ook aandacht voor de flora en fauna van het gebied. Want uiteindelijk werkt ARK naar een robuust natuursysteem waar natuurlijke processen haar gang mogen gaan.

 

Voor meer informatie over ARK rewilding zie https://www.ark.eu/ 

 

 

De lezing wordt gehouden in De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda en start om 20:00 uur.

Aanmelden via lezingen@westbrabantsevwg.nl.

 

Dit is niet verplicht, maar wel fijn. En mocht de lezing eventueel niet door gaan, dan kunnen we je dat laten weten.

 

Namens de lezingencommissie,

Merel Roks.

 

 

 

(Laatste wijziging 29-08-2023)

Terug...

^ Naar boven