Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Eurobird Bird Watch 2023

Op zaterdag 30 september is het weer zover: duizenden vogelaars in heel Europa tellen op diezelfde dag de trekvogels die zuidwaarts vliegen. Het gaat daarbij om miljoenen vogels, een spectaculair fenomeen. In Nederland coördineert Vogelbescherming deze Euro Birdwatch voor de 28e keer, samen met de website www.trektellen.nl

Euro Birdwatch is een initiatief van BirdLife International.

 

De Birdwatch vestigt de aandacht op trekvogels en de gebieden die ze in Europa nodig hebben om bij te tanken voor hun reis. En het evenement maakt zichtbaar hoe groots het fenomeen vogeltrek is. Hierdoor draagt het evenement er hopelijk aan bij dat meer mensen enthousiast worden voor vogels en hun bescherming. In verschillende van de deelnemende landen is dat laatste namelijk hard nodig. In Nederland is de Euro Birdwatch daarnaast ook een uitstekende gelegenheid om het belang van ons land voor trekvogels nog eens voor het voetlicht te brengen in de pers.

 

De West Brabantse Vogelwerkgroep doet natuurlijk mee. Ben je geïnteresseerd en wil je ook eens zien hoe het trektellen in zijn werk gaat, dan ben je van 07.00 uur tot 12.00 uur van harte welkom op de TELPOST HOOIJDONK gelegen aan het fietspad tussen de Hooijdonkseweg en de Werftseweg in Breda.

 

De waarnemingen van vorig jaar kun je teruglezen via deze link: https://www.trektellen.nl/count/view/1298/20211002

 

Zie ook http://eurobirdwatch.eu/ voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Voor wie: 

Leden + niet-leden

Excursie

begeleiding:

Erik van Boxtel

Wanneer:

 

Zaterdag 30 september 2023

 

Tijd:

 

Van 7.00 – 12.00 uur; Je bent welkom voor de hele ochtend of een deel van de ochtend. 

Aanmelden:

 

Niet nodig. Controleer altijd de website van de Westbrabantse Vogelwerkgroep voor de laatste status.

Plaats: 

 

Trektelpost Hooijdonk, gelegen aan het fietspad op de kruising van de Velddonksedijk en het Keihoefsepad. Dat is circa 100 meter naar het oosten op de plek waar de Hooijdonkseweg de dijk over gaat tussen einde van de Hooijdonkseweg en de Werftse weg in de Haagse Beemden in Breda.

 

Bijzonderheden:

 

 

 

Geen traditionele excursie want tijdens het tellen blijf je op dezelfde plaats staan. Trektelpost Hooijdonk heeft door de locatie een beperkte verscheidenheid aan vogels, maar daardoor is het bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld je kennis van de vink en graspieper bij te spijkeren.

Vervoer:

 

N.v.t.

 

Kosten: N.v.t.

 

(Laatste wijziging 26-08-2023)

 

 

 

Terug...

^ Naar boven