Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Markiezaat

In het Markiezaatsmeer broeden zo’n 120 soorten vogels. Daarnaast verblijven er een groot aantal vogels tijdelijk: doortrekkers en overwinteraars. Dit is allemaal te danken aan de grote afwisseling aan biotopen: van open water via slikken, (riet)moeras, grasland en struweel tot bos.

 

In de winter zetten zwanen en ganzen de toon, tijdens de voor- en najaarstrek komen hier allerlei soorten steltlopers krachten opdoen voor de lange reis naar het zuiden. Die worden aangetrokken door het ondiepe water, terwijl we in het aanwezige riet wellicht nog rietvogels kunnen ontdekken. Door het hoge aanbod aan vis, vogels en aas (kadavers) foerageren zeearenden hier al jaren.

 

We parkeren bij de uitkijktoren naast het bezoekerscentrum en wandelen dan naar de vogelhut die uitkijkt over het Markiezaat. Afhankelijk van het weer en de beschikbare tijd verplaatsen we ons vervolgens per auto om ook in het meer zuidelijk gelegen Duintjes gebied te zoeken naar bijzondere waarnemingen.

 

Zeearend, foto Ria Lambregts

 

 

 

Wanneer: Zondag 24 september 2023
   
Excursiebegeleiding

Piet van Iersel

 

Tijd:

Van 09.00 14.00; Vertrek Breda 09.00 vanaf de Haagsemarkt in Princenhage (indien men rechtstreeks rijdt, 09.45 ter plaatse)

Duur: 4 à 5 uur (uiterlijk 14.00 terug in Breda) 

   
Maximaal aantal deelnemers: 12 (leden en niet-leden)
   
Aanmelden:

Via excursies@westbrabantsevwg.nl 

   
Locatie:

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21, 4617 RA Bergen op Zoom 

   
Bijzonderheden:

Een telescoop is zeer aan te raden. Kleed je op het weer. Neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. 

   
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie. De kosten voor het vervoer dienen onderling met de bestuurder van de auto afgestemd te worden.

 

 

 

 

 

(Laatste wijziging 30-08-2023)

Terug...

^ Naar boven