Een wereld zonder vogels is
ondenkbaar..
word lid!

Nu lid worden

 

 

    Volg ons op:

        

 

    

    Wij zijn ANBI erkend

 

    

 

    

 

Excursie Brabantse Biesbosch (Vaartocht + Wandeling)

Deze excursie is volgeboekt

 

Op zaterdag 1 juni gaan we onder leiding van René Janssen naar de Brabantse Biesbosch.

 

Bij deze excursie combineren we een vaartocht met een stevige wandeling door de natuur op onverharde paden. 

We varen een klein half uur met een fluisterboot vanaf Vissershang in Hank naar de aanlegsteiger in de Biesbosch. Onderweg bestaat de kans een “late” bever te zien.

Vanaf de steiger wandelen we naar de dijk en daarna langs het rietmoeras van polder de Plomp. Hier wordt kunstmatig het waterniveau optimaal gehouden voor broedende roerdompen. 4 koppels in 2023!

 

(Blauwborst, foto Bianca van den Berg)

 

We maken verder kans op wad- en watervogels zoals grauwe gans, grote Canadese gans, slobeend, krakeend, witgatje, watersnip, dodaars, fuut, ijsvogel en rietvogels zoals roerdomp, snor, rietgors, rietzanger, blauwborst. Misschien zien en horen we ook nog wel een Cetti's zanger; 2017 zijn er 1400 broedparen geteld in de Biesbosch! Ook libellen, zoogdieren en reeën kunnen gespot worden. De zeearend en visarend komen hier regelmatig op bezoek om een gans of vis te slaan. Natuurlijk geen garantie maar alles is eigenlijk mogelijk bij dit uitgestrekte zoetwatergetijdengebied.

 

Afhankelijk van hoeveel vogels we zien, kunnen we eventueel doorlopen naar het Gat van de Zuiderklip waar vaak een overvloed aan watervogels te zien is. Hier staat een uitkijkpunt vanwaar het fantastisch vogelen is.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/biesbosch .

 

 

Wanneer Zaterdag 1 juni 2024
Excursie begeleider René Janssen
Tijd

Van 06:45u tot ongeveer 12.00

De vaartocht heen en terug duurt bij elkaar ongeveer een uur. De rest van de tijd zijn we door de mooie en rustige natuur aan het wandelen en daarmee zijn we alles bij elkaar ongeveer 5 uur op pad.

Aanmelden

via excursies@westbrabantsevwg.nl; Je aanmelding is definitief als je van ons een bevestiging van deelname hebt ontvangen én hebt betaald. Als je mee wilt rijden, dan dit graag doorgeven bij de aanmelding. Als er voldoende plaats is, kun je met een andere deelnemer meerijden.

Wie

Leden en niet-leden Aantal deelnemers: minimaal 16 en maximaal 20.

NIet geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Vertrek locatie

06:15u verzamelen bij Schoolakkerplein te Breda. In de hoek van de Benu apotheek. Deelnemers die met de fiets komen kunnen bij de apotheek hun fiets aan de stangen vastmaken.

Vervoer Per auto. We carpoolen met maximaal 5 auto's. Er wordt zoveel mogelijk met elkaar meegereden. Heb je geen auto, dan moet je dit bij aanmelding doorgeven. Je kunt dan wanneer er voldoende plaats is met een andere deelnemer meerijden.
Meenemen

Een telescoop heeft tijdens deze excursie zeker een meerwaarde. Neem daarnaast uiteraard een verrekijker mee.

Bijzonderheden

Er zijn geen zitfaciliteiten in het gebied. Pauzeren doen we dus of op de grond, of neem anders zelf iets mee om op te zitten. Houd er rekening mee dat je alles wat je meeneemt gedurende de gehele wandeling dient mee te dragen.

Kleed je als altijd op het weer. Het is aan te bevelen zelf ook iets te eten en te drinken mee te nemen.

Kosten:

De kosten voor de excursie zullen tussen de 25 en 31 euro liggen, afhankelijk van het definitieve aantal deelnemers. Dit is de prijs die we betalen voor de gids en de boot. Voor deze excursie werken we met een voorinschrijving, op basis waarvan de definitieve prijs wordt bepaald. Je aanmelding is dan definitief na betaling via een betaallink, die je van ons krijgt toegestuurd. Annuleren is daarna niet meer mogelijk. Wel kunnen we kijken of er iemand op de wachtlijst staat, die je plaats kan overnemen indien je onverhoopt verhinderd bent. In dat geval kan diegene je plaats en de kosten overnemen.

De kosten voor het carpoolen dienen in overleg met de bestuurder per auto onderling verrekend te worden.

 

 

(Datum laatste wijziging 22-05-2024)

Terug...

^ Naar boven